vrijdag 1 juli 2011

Kettler Multigym review

Product: Kettler Multigym
Gekocht bij: Rhodos Fitnessapparatuur
Cijfer: 7

Stel; je bent een beginnende sporter en je wilt aan krachttraining doen, wat koop je dan? Een Life Fitness homegym is gelijk weer een behoorlijke aanschaf, en een sportschool abonnement is nu ook niet iets waar je direct zin aan hebt. Als je lekker thuis wilt trainen met een betaalbare homegym dan is de Kettler Multigym misschien een uitkomst.



Constructie
De constructie van deze Kettler Multigym is goed te noemen. De Kettler Multigym is beslist niet gemaakt voor professioneel of zelfs semi-professioneel gebruik maar is een ideale oplossing voor thuis. Het apparaat is met recht stevig te noemen, maar blijft achter waar duurdere merken net iets extra kwaliteit hebben. Het apparaat is bijvoorbeeld voorzien van plastic pootjes die aan het uiteinde van iedere poot zijn bevestigd. Ik had persoonlijk liever gezien dat hier een stevige rubberen poot aan de onderzijde was bevestigd. Ik zie het al gebeuren dat één van de pootjes eruit valt tijdens het bewegen.

Desalniettemin is de Kettler Multigym een prima homegym. De zit- en rugvlakken zijn mooi gestoffeerd met leer wat het eenvoudig maakt om schoon te maken. De gewichten zijn geplaatst tussen twee halve stalen ‘cilinders’. Dit zorgt voor een stukje extra veiligheid tijdens het trainen.


Looks
De Kettler Multigym is niet het mooiste fitness apparaat wat ik ooit gezien heb. De grijs/witte kleur die gebruikt is geeft het apparaat helaas niet een de elegante uitstraling die bijvoorbeeld een zwart/antraciet gekleurd fitness apparaat heeft.

Trainen
Het trainen met de Kettler Multigym gaat perfect voor beginners. Let wel; ik zeg hier bewust beginners omdat de Kettler Multigym een instapper is. Dit is bijvoorbeeld te merken aan het maximum gewicht waarmee je kunt trainen; 80 kilo. Als gevorderde krachtsporter druk je dit al vrij snel weg wanneer je zittend aan het bankdrukken bent.

Verder zijn alle oefeningen uit te voeren met de Kettler Multigym, alle spieren kun je dus goed aanpakken. Wat ook een leuke toevoeging is, is het bijgeleverde touw. Dit is redelijk oldschool naar mijn smaak, maar wel een erg prettige manier om de triceps te trainen.


Conclusie
Een aantal negatieve punten, maar voornamelijk positieve punten bij de Kettler Multigym. Dit apparaat functioneert naar behoren en doet waar het goed in is. Als je een prijsbewust beginnende krachtsporter bent die zijn of haar lichaam in vorm wil houden dan is de Kettler Multigym de perfecte oplossing!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten