woensdag 22 juni 2011

Beginnen met thuisfitness, welk fitnessapparaat is het meest geschikt voor mij

Ah, je hebt eindelijk besloten om te gaan fitnessen en wel thuis. Thuis trainen is prettig omdat je kunt trainen in je eigen huis, wanneer je wil, zo vaak je wil en in je eigen tempo. Lekker voor de TV of bij de radio met je eigen radiozender. Daarnaast kan het gezinsleden ook stimuleren om ook lekker te gaan sporten.

Wanneer je gaat oriënteren voor een fitnessapparaat dan merk je al dat het aanbod overweldigend is. Tunturi.. Bremshey.. Life Fitness? Een half dozijn fitness merken met ieder een hele lijn fitness apparatuur. Crosstrainers.. Hometrainers.. pff lastig. Hier volgt advies met betrekking tot het aanschaffen van een fitnessapparaat. Er worden drie apparaten behandeld: de Hometrainer, de Crosstrainer en de Looptrainer.



De Hometrainer
De fietstrainer, ook wel hometrainer, is de moeder van alle fitnessapparatuur. Fietsen is een prettige en eenvoudige bewegingsvorm voor jong en oud. Het is een effectieve manier om af te vallen en te revalideren. Last van knieën of andere gewrichten? Begin met fietsen! Ook als je last hebt van overgewicht is fietsen een goede manier om calorieën te verbranden. De hometrainer neemt weinig ruimte in beslag en is makkelijk te verplaatsen. Een nadeel van fietsen is dat je er minder calorieën mee verbrand dan een ander fitnessapparaat. Als je benen eenmaal in beweging zijn dan kost het niet heel veel moeite om te blijven fietsen. Hometrainers zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere fitnessapparatuur.

De Crosstrainer
Met de crosstrainer loop je als het ware zonder te lopen. Je belast je gewrichten niet onnodig en je verbeterd je conditie. Naast het verbeteren van de conditie werkt de crosstrainer ook aan je spierontwikkeling. De training is een stuk actiever dan bijvoorbeeld fietsen omdat je naast je benen ook de armen gebruikt. Crosstrainers worden vaak geprezen om hun soepele en prettige beweging. Test voordat je een crosstrainer koopt alle modellen goed uit. Sommige crosstrainers verschillen sterk van andere! Een nadeel van een crosstrainer is dat een echte goede crosstrainer redelijk aan de prijs is, daarnaast neemt een crosstrainer relatief veel ruimte in beslag.

De Looptrainer
Met een loopband verbrand je veruit de meeste calorieën van alle fitnessapparaten. Het is een natuurlijke bewegingsvorm en eigenlijk ook de eenvoudigste manier om je conditie te verbeteren. Loopbanden zijn heel breed inzetbaar, van revalidatie tot training voor een marathon. Vrijwel alle loopbanden zijn tegenwoordig geluidsarm. Veel loopbanden kunnen ingeklapt worden en zijn verrijdbaar wanneer zij ingeklapt zijn. Ingeklapt neemt een loopband dus weinig ruimte in beslag. Het nadeel van een loopband is dat deze manier van trainen de meeste belasting veroorzaakt op knieën, enkels en heupen. Hou er dus rekening mee dat wanneer je last hebt van extreem overgewicht dat een crosstrainer een betere oplossing is. Loopbanden komen in alle soorten en maten, maar zijn over het algemeen het meest prijzig van de drie fitnessapparaten.

Of je nu een hometrainer, looptrainer of crosstrainer aanschaft, het is belangrijk dat je iets gaat doen. Slechts denken aan sport heeft geen zin. Kom in actie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten