woensdag 22 juni 2011

Crosstrainer review | Tunturi C60 crosstrainer




Het trainen met een crosstrainer is een prettige manier van trainen, de kans op blessures is minimaal. Je verbrandt een enorme hoeveelheid calorieën zonder je gewrichten te belasten. Je voeten komen immers niet van de ‘pedalen’ van de crosstrainer af. Sinds kort staan er hier in de sportschool drie Tunturi C60 Crosstrainers als een soort van test. Hier een korte review over deze crosstrainer.

Constructie
Zelf heb ik geen ervaring met het opbouwen van deze crosstrainer. Echter, volgens de aanwezige instructeur van deze sportschool was het een piece of cake. De crosstrainer stond binnen een half uur in elkaar met twee personen. Nu ben ik niet de handigste, maar de crosstrainer ziet er niet bepaald ingewikkeld uit. Schroeven vastdraaien en klaar. De crosstrainer is geenszins een professioneel fitnessapparaat. Vrijwel alles is afgewerkt met plastic, hier is de prijs echter ook naar. Dit uiterlijk doet echter niets af aan de constructie van het hele apparaat. Er is een zwaar vliegwiel gebruikt, en de hele constructie voelt 'hufterproof' aan.

Trainen
Trainen met deze Tunturi crosstrainer is lekker makkelijk. Er is duidelijk rekening gehouden met alle soorten gebruikers, jong tot oud. Het display is duidelijk en voorzien van een groot scherm waar makkelijk op af te lezen is wat de hartslag is en hoeveel calorieën en verbruikt zijn. Er is een heel scala aan verschillende soorten trainingsprogramma’s. De leukste toevoeging is bij uitstek het T-Ride programma van Tunturi. Op het beeldscherm wordt grafisch weergegeven waar je op dat moment loopt en probeert op die manier de indruk te wekken dat je bijvoorbeeld door een bos loopt.

Speciale features
Naast de erg leuke T-Ride optie van deze Tunturi C60 crosstrainer zijn er een aantal andere speciale features die interessant zijn. Tunturi heeft een T-Music functie ingebouwd waarmee MP3’s afgespeeld kunnen worden door de kleine speakers in het display van de crosstrainer. Niet heel praktisch in de sportschool, maar zeker leuk voor thuis!

Conclusie
De Tunturi C60 crosstrainer is een eenvoudig apparaat. De crosstrainer ziet er niet uit als een professionele crosstrainer, maar mag zeker het predicaat ‘semi-professioneel’ dragen. Een dergelijke crosstrainer kost 1700 euro, maar is naar mijn mening het geld meer dan waard. De prijs kwaliteit verhouding is optimaal in balans met deze crosstrainer van Tunturi! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten